Kött

Gris fötter rå

Grisfötter är ett näringsrikt livsmedel som ofta används som en ingrediens i köket. Det innehåller bland annat protein, fett och kolhydrater som är nödvändiga för att upprätthålla en hälsosam kost. På livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om innehållet och orsakerna till att grisfötter är ett bra livsmedel att äta.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)207Energi
Energi (kj)866
Protein (g)23.5Makronutrienter
Fett totalt (g)12.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)55
Selen (µg)8
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)7
Folat (µg)4
Jod (µg)0
Kalium (mg)275
Natrium (mg)62
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.41
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)3.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58
Vatten (g)63.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)90
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen