Kött
Gris fötter rå
Grisfötter är ett näringsrikt livsmedel som ofta används som en ingrediens i köket. Det innehåller bland annat protein, fett och kolhydrater som är nödvändiga för att upprätthålla en hälsosam kost. På livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om innehållet och orsakerna till att grisfötter är ett bra livsmedel att äta.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 207 | Energi |
Energi (kj) | 866 | |
Protein (g) | 23.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 12.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 59 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 55 | |
Selen (µg) | 8 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 7 | |
Folat (µg) | 4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 275 | |
Natrium (mg) | 62 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.32 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.6 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.57 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 1.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.41 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 58 | |
Vatten (g) | 63.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 90 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket