Kött

Gris kassler tillagad

Kött från gris är ett populärt livsmedel som används i matlagning runt om i världen. Kassler är ett specifikt stycke kött som är vanligtvis inlagd i saltlake och tillagad. Det är rikt på näringsämnen som protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)148Energi
Energi (kj)619
Protein (g)18.6Makronutrienter
Fett totalt (g)8.2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)308
Selen (µg)12
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)23
Folat (µg)0.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)428
Natrium (mg)1410
Salt, NaCl (g)3.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)0.32
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)7.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.94
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)6.91
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)54.1
Vatten (g)68.8
Alkohol (g)0
Aska (g)4.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen