Kött

Gris kött kokt m. salt

Gris kött är en mycket vanlig maträtt som har tillagats genom åren. För att tillreda det brukar man vanligtvis koka köttet med salt. Under tillagningen förbättras smaken, samtidigt som näringsämnena i köttet bevaras.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)182Energi
Energi (kj)763
Protein (g)22.6Makronutrienter
Fett totalt (g)10.23
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)211
Selen (µg)11.8
Zink (mg)2.9
Magnesium (mg)29
Folat (µg)2.8
Jod (µg)25
Kalium (mg)239
Natrium (mg)268
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)10.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.52
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.46
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)7.88
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.03
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.2
Vatten (g)65.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)21.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen