Kött

Gris kött rå

Gris kött är ett livsmedel som innehåller höga nivåer av protein och höga halter av mineraler och vitaminer. Det är också ett bra källa till järn. Griskött är en av de vanligaste köttprodukterna och kan ätas rå eller tillagas på olika sätt. Här på sidan kan man få information om näringsämnena i griskött och hur det kan påverka kroppen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)155Energi
Energi (kj)647
Protein (g)19.2Makronutrienter
Fett totalt (g)8.67
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)178
Selen (µg)10
Zink (mg)2.4
Magnesium (mg)25
Folat (µg)3.6
Jod (µg)0.2
Kalium (mg)338
Natrium (mg)61
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.48
Vitamin B12 (µg)0.67
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.56
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.79
Riboflavin (mg)0.28
Niacin (mg)6.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)57
Vatten (g)71
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)18.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen