Kött
Gris kött rå
Gris kött är ett livsmedel som innehåller höga nivåer av protein och höga halter av mineraler och vitaminer. Det är också ett bra källa till järn. Griskött är en av de vanligaste köttprodukterna och kan ätas rå eller tillagas på olika sätt. Här på sidan kan man få information om näringsämnena i griskött och hur det kan påverka kroppen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 155 | Energi |
Energi (kj) | 647 | |
Protein (g) | 19.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.67 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.3 | |
Fosfor (mg) | 178 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 2.4 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 3.6 | |
Jod (µg) | 0.2 | |
Kalium (mg) | 338 | |
Natrium (mg) | 61 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.48 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.67 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.56 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.79 | |
Riboflavin (mg) | 0.28 | |
Niacin (mg) | 6.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 57 | |
Vatten (g) | 71 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 18.6 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket