Kött
Gris lägg kokt m. salt u. svål
Grislägg är en del av det svenska köttutbudet som tillagas efter många olika recept. Det är ett magert kött som är lätt att tillaga, men som ändå behöver lite extra kryddning för att få det perfekta smakresultatet. Grislägg kokt med salt och svål är ett populärt recept som ger ett gott och smakrikt resultat.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 149 | Energi |
Energi (kj) | 623 | |
Protein (g) | 23.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.15 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 190 | |
Selen (µg) | 11.8 | |
Zink (mg) | 2.6 | |
Magnesium (mg) | 32 | |
Folat (µg) | 2.3 | |
Jod (µg) | 50.9 | |
Kalium (mg) | 265 | |
Natrium (mg) | 483 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 10.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.35 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.35 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.54 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.53 | |
Riboflavin (mg) | 0.24 | |
Niacin (mg) | 10.42 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 14.69 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 68.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 76.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket