Kött

Gris lägg kokt m. salt u. svål

Grislägg är en del av det svenska köttutbudet som tillagas efter många olika recept. Det är ett magert kött som är lätt att tillaga, men som ändå behöver lite extra kryddning för att få det perfekta smakresultatet. Grislägg kokt med salt och svål är ett populärt recept som ger ett gott och smakrikt resultat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)149Energi
Energi (kj)623
Protein (g)23.3Makronutrienter
Fett totalt (g)6.15
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)190
Selen (µg)11.8
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)32
Folat (µg)2.3
Jod (µg)50.9
Kalium (mg)265
Natrium (mg)483
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)10.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.35
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.54
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.53
Riboflavin (mg)0.24
Niacin (mg)10.42
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.69
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)68.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)76.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen