Kött

Gris revbensspjäll tillagad u. sky

Grisrevben är en köttprodukt som tillagas genom att man sköljer, skär och kryddar den. Den kan serveras som en del av en måltid eller som en maträtt för sig. När den tillagas är det viktigt att man använder sky för att ge den extra smak och saftighet. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsämnen och andra egenskaper hos grisrevbensspjäll som tillagats med sky.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)283Energi
Energi (kj)1183
Protein (g)18Makronutrienter
Fett totalt (g)23.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)215
Selen (µg)11
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)24
Folat (µg)1.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)287
Natrium (mg)80
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)10.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.33
Vitamin B12 (µg)0.63
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.12
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)16.5
Retinol (µg)10.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.88
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)6.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)5.8
Stearinsyra C18:0 (g)3.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)10.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)63.7
Vatten (g)57.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)30
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen