Kött

Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå

Fläskkött är vanligt i svensk matlagning. Rimmat rå innebär att köttet är försaltat för att ge ökad hållbarhet. Fläskköttet är oftast skivat och kan vara antingen sidfläsk eller stekfläsk. På https://www.livsmedelsdata.se/koett/gris-sidflaesk-el-stekflaesk-skivor-rimmat-raa/ kan du läsa mer om näringsämnen i dessa livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)353Energi
Energi (kj)1477
Protein (g)11.6Makronutrienter
Fett totalt (g)34.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)204
Selen (µg)6.9
Zink (mg)3.6
Magnesium (mg)16
Folat (µg)1.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)190
Natrium (mg)1200
Salt, NaCl (g)3
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.28
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.48
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.38
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)2.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.43
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)14.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)8.9
Stearinsyra C18:0 (g)5.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)14.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.2
Oljesyra C18:1 (g)12.6
Summa fleromättade fettsyror (g)3.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)72
Vatten (g)50.4
Alkohol (g)0
Aska (g)3.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen