Kött

Gris skinka fransyska rå

Gris skinka fransyska rå är ett livsmedel som innehåller höga halter av viktiga näringsämnen såsom protein, fett och mineraler. På livsmedelsdata.se kan man läsa mer om köttets näringsinnehåll och hur det påverkar kroppens välbefinnande.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)101Energi
Energi (kj)422
Protein (g)19.8Makronutrienter
Fett totalt (g)2.3
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)175
Selen (µg)12
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)27
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)373
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)0.76
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.83
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)8.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.17
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50
Vatten (g)76.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen