Kött

Gris skinka ytterlår rå

Gris skinka ytterlår är en livsmedelsprodukt som är populär inom matlagning. Det är ett slag av skinka som är rå och oförädlad, och det är en köttprodukt som är rik på näringsämnen. På sidan livsmedelsdata.se kan du läsa mer om produkten och de näringsämnen som den innehåller.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)123Energi
Energi (kj)516
Protein (g)19.7Makronutrienter
Fett totalt (g)4.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)175
Selen (µg)10
Zink (mg)2.2
Magnesium (mg)27
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)373
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.9
Riboflavin (mg)0.29
Niacin (mg)8.81
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.42
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58
Vatten (g)74.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen