Kött
Gris svål rå
Gris är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. Det är en av de mest kompletta proteinkällorna som finns och innehåller en god balans av fett och protein. När det kommer till näringsinnehåll är gris en av de bästa köttkällorna som finns, och det innehåller ett stort antal näringsämnen som är viktiga för människors hälsa. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i gris svål rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 277 | Energi |
Energi (kj) | 1158 | |
Protein (g) | 23.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 20.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 26 | |
Selen (µg) | 5 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 1 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 65 | |
Natrium (mg) | 11 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.6 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.81 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 8.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 9.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.5 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 8.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 72 | |
Vatten (g) | 55.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket