Kött

Hare kött rå

Hare är ett slags kött som innehåller betydande mängder näringsämnen. När det äts rå kan det innehålla både näringsämnen och bakterier som kan vara farliga för hälsan. Det är viktigt att man är noggrann med att handla, lagra och tillaga hare kött rätt för att minimera risken för matförgiftning. På sidan Livsmedelsdata.se kan man ta del av detaljerad information om näringsämnen och andra egenskaper som finns i hare kött rå.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)115Energi
Energi (kj)480
Protein (g)21.5Makronutrienter
Fett totalt (g)3.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)4.2
Fosfor (mg)220
Selen (µg)10
Zink (mg)1
Magnesium (mg)26
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)320
Natrium (mg)77
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.37
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.28
Riboflavin (mg)0.5
Niacin (mg)4.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.34
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60
Vatten (g)74.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen