Kött
Hare kött rå
Hare är ett slags kött som innehåller betydande mängder näringsämnen. När det äts rå kan det innehålla både näringsämnen och bakterier som kan vara farliga för hälsan. Det är viktigt att man är noggrann med att handla, lagra och tillaga hare kött rätt för att minimera risken för matförgiftning. På sidan Livsmedelsdata.se kan man ta del av detaljerad information om näringsämnen och andra egenskaper som finns i hare kött rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 115 | Energi |
Energi (kj) | 480 | |
Protein (g) | 21.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 20 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.2 | |
Fosfor (mg) | 220 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 77 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.3 | |
Vitamin B12 (µg) | 1 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.37 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.28 | |
Riboflavin (mg) | 0.5 | |
Niacin (mg) | 4.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.34 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 60 | |
Vatten (g) | 74.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket