Kött

Hare stek stekt

Hare är ett livsmedel som steks på ett specifikt sätt. Det är en populär råvara som är lätt att laga och som har en unik smak. För att uppnå bästa resultat bör man se till att steka haren rätt. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnen i haren stekt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)141Energi
Energi (kj)589
Protein (g)26.4Makronutrienter
Fett totalt (g)3.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)5.2
Fosfor (mg)270
Selen (µg)12.3
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)32
Folat (µg)5.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)275
Natrium (mg)179
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)6.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0.92
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.36
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.49
Niacin (mg)5.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.24
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)73.6
Vatten (g)68.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen