Kött
Hjort dovhjort bog rå
Hjort och dovhjort är två olika typer av vilt som är rikt på näringsämnen och som används ofta som livsmedel. Om du vill veta mer om näringsämnen i dessa typer av kött är du välkommen att besöka vår sida. Här hittar du information om vilka näringsämnen som finns i de olika typerna av hjort- och dovhjortkött.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 106 | Energi |
Energi (kj) | 442 | |
Protein (g) | 22.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.6 | |
Fosfor (mg) | 210 | |
Selen (µg) | 5.2 | |
Zink (mg) | 3.8 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 1.7 | |
Jod (µg) | 4.1 | |
Kalium (mg) | 340 | |
Natrium (mg) | 74 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.45 | |
Vitamin B12 (µg) | 2.77 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0.9 | |
Retinol (µg) | 3.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.2 | |
Riboflavin (mg) | 0.41 | |
Niacin (mg) | 5.75 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 64.9 | |
Vatten (g) | 75 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket