Kött
Hjort skav rå
Hjortkött är ett näringsrikt livsmedel som innehåller mycket protein och en rad viktiga näringsämnen. Det är ett magert kött som är rikt på smak och som är lätt att få tag i. På livsmedelsdatas hemsida kan du ta del av information om näringsämnen som finns i hjortkött i form av skav rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 128 | Energi |
Energi (kj) | 537 | |
Protein (g) | 17.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.3 | |
Fosfor (mg) | 150 | |
Selen (µg) | 6.3 | |
Zink (mg) | 4 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 1.7 | |
Jod (µg) | 2.5 | |
Kalium (mg) | 240 | |
Natrium (mg) | 69 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 7.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.29 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.17 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 9.2 | |
Retinol (µg) | 7.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.14 | |
Riboflavin (mg) | 0.23 | |
Niacin (mg) | 5.64 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.5 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 65.3 | |
Vatten (g) | 75.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket