Kött

Kalv bog rå

Kalvbog är en del av en kalvs kropp som är väldigt förekommande inom den svenska matlagningen. Den är ett väldigt mångsidigt livsmedel som är särskilt rikt på proteiner, näringsämnen och vitaminer. Kalvbog är en huvudingrediens i många rätter och kan tillagas på olika sätt. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/kalv-bog-raa/ finns mer information om kalvbog och de näringsämnen som finns naturligt förekommande i den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)106Energi
Energi (kj)442
Protein (g)19.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)198
Selen (µg)6
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.65
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)76.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)26
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen