Kött

Kalv filé stekt

Kalvkött är ett väldigt mångsidigt kött som är bra att använda till stekning. När man har stekt köttet uppstår en krispig yta och en saftig och smakrik insida. Kalvfilé är en av de mest populära delarna av kalvköttet och den lämpar sig utmärkt för stekning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)123Energi
Energi (kj)517
Protein (g)23.5Makronutrienter
Fett totalt (g)3.17
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)241
Selen (µg)7.1
Zink (mg)4
Magnesium (mg)24
Folat (µg)5
Jod (µg)20
Kalium (mg)305
Natrium (mg)189
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)34.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)1.15
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.28
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)34.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)7.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.37
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)83.5
Vatten (g)71.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen