Kött

Kalv fransyska rå

Kalv är en nyttig matkälla som innehåller olika näringsämnen. Det är ett välsmakande livsmedel som är lätt att laga och passar i de flesta maträtter. Den råa versionen av kalv är en god och hälsosam råvara som har ett högt innehåll av protein, vitaminer och mineraler. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/kalv-fransyska-raa/ kan du läsa mer om näringsinnehållet i kalv fransyska rå.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)453
Protein (g)19.9Makronutrienter
Fett totalt (g)3.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)199
Selen (µg)6
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.65
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)75.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)15
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen