Kött

Kalv kött kokt m. salt

Kalvkött är en köttprodukt som kommer från kalvar. När kalvkött kokas tillsammans med salt blir det en näringsrik maträtt som är rik på vitaminer och mineraler. På Livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnena som finns i kalvkött kokt med salt och hur de påverkar hälsan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)186Energi
Energi (kj)775
Protein (g)24.1Makronutrienter
Fett totalt (g)9.85
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)229
Selen (µg)7.6
Zink (mg)4.8
Magnesium (mg)26
Folat (µg)4.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)263
Natrium (mg)268
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)37.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.28
Vitamin B12 (µg)0.83
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)36.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)7.62
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.05
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)2.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)90.2
Vatten (g)64.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)28
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen