Kött

Kalv kotlett rå

Kalvkotlett är ett livsmedel som används inom köket. Det är en köttbit som vanligtvis är färsk och inte kokt. Kalvkotlett är rik på näringsämnen och kan innehålla saker som protein, fett och vitaminer. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/kalv-kotlett-raa/ kan du läsa mer om näringsämnen som finns i kalvkotlett.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)122Energi
Energi (kj)511
Protein (g)20.5Makronutrienter
Fett totalt (g)4.4
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)198
Selen (µg)6
Zink (mg)4.3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)5
Jod (µg)2.7
Kalium (mg)320
Natrium (mg)68
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.76
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)73.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen