Kött

Kalv kotlett stekt

Kalvkotletter är ett populärt livsmedel som tillagas genom stekning. Det är ett magert, näringsrikt alternativ som innehåller en mängd olika näringsämnen som kroppen behöver. På livsmedelsdata.se kan du ta del av information om näringsämnena som finns i stekta kalvkotletter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)143Energi
Energi (kj)598
Protein (g)24Makronutrienter
Fett totalt (g)5.15
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)232
Selen (µg)7
Zink (mg)5
Magnesium (mg)23
Folat (µg)5
Jod (µg)18.8
Kalium (mg)262
Natrium (mg)203
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)34.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)1.14
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.28
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)33.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)7.02
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.42
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)83.1
Vatten (g)69.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)23.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen