Kött
Kalv lägg rå
Kalv lägg är ett livsmedel som innehåller en mängd näringsämnen som är nödvändiga för att upprätthålla en god hälsa. Kalv lägg innehåller proteiner och är en bra källa till vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som är viktiga för vår kost. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/kalv-laegg-raa/ kan man läsa mer om näringsämnena som finns i kalv lägg.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 98 | Energi |
Energi (kj) | 410 | |
Protein (g) | 20 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.9 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.9 | |
Fosfor (mg) | 183 | |
Selen (µg) | 6 | |
Zink (mg) | 3.4 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 370 | |
Natrium (mg) | 55 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.4 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 29 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.67 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 77 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 42 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket