Kött
Kalv tunnbringa rå
Kalv tunnbringa är ett magert rått kött som är rikt på järn, zink och B-vitaminer. Det är ett av de mest näringsrika magra köttet som finns och lämpar sig därför utmärkt för att användas som en del av en hälsosam kost. På livsmedelsdata.se kan man se näringsvärden i kalv tunnbringa som total näringsinnehåll, energi, fett, protein, kolhydrater, fibrer, natrium och mer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 173 | Energi |
Energi (kj) | 725 | |
Protein (g) | 18.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.7 | |
Fosfor (mg) | 168 | |
Selen (µg) | 6 | |
Zink (mg) | 4.2 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 1.7 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 70 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.4 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 29 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.5 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 69.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 50 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket