Kött
Kalv ytterlår rå
Kalv ytterlår är ett livsmedel av kött som är ett mycket populärt alternativ för matlagning och tillagning. Det är en delikatess som är rik på näringsämnen som protein, zink, selen, B-vitaminer och järn. Kalv ytterlår är inte bara nyttigt, utan även mycket smakfullt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 117 | Energi |
Energi (kj) | 490 | |
Protein (g) | 21.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.7 | |
Fosfor (mg) | 199 | |
Selen (µg) | 6 | |
Zink (mg) | 3.4 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 370 | |
Natrium (mg) | 55 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.4 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.3 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 29 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.89 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 71 | |
Vatten (g) | 74.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket