Kött

Kalv ytterlår rå

Kalv ytterlår är ett livsmedel av kött som är ett mycket populärt alternativ för matlagning och tillagning. Det är en delikatess som är rik på näringsämnen som protein, zink, selen, B-vitaminer och järn. Kalv ytterlår är inte bara nyttigt, utan även mycket smakfullt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)490
Protein (g)21.2Makronutrienter
Fett totalt (g)3.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)199
Selen (µg)6
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.89
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)74.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen