Kött

Kebabkött restaurang

Kebabkött är ett livsmedel som tillreds på olika restauranger. Det är vanligtvis kött som grillas, serveras i små bitar och toppas med såser. På denna sida kan du lära dig om näringsämnen som finns i olika typer av kebabkött som serveras på restauranger.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)302Energi
Energi (kj)1264
Protein (g)18.7Makronutrienter
Fett totalt (g)22.9
Kolhydrater, tillg. (g)4.9
Kalcium (mg)30Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)240
Selen (µg)7
Zink (mg)3
Magnesium (mg)30
Folat (µg)12
Jod (µg)39
Kalium (mg)410
Natrium (mg)880
Salt, NaCl (g)2.2
Vitamin A (RE/µg)53.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)1.55
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)24
Retinol (µg)48.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)45
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.38
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.8
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)10.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)5.6
Stearinsyra C18:0 (g)3.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)8.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58.4
Vatten (g)48.4
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen