Kött
Korv hjort rå
Kött från hjort är ett magert och mörkt kött som härstammar från vilda djur. Det är ett populärt livsmedel som ofta används för att tillaga soppor, grytor och färsrätter. Eftersom det är ett magert kött är det lågt i kalorier och fett, men ändå rikt på näringsämnen som vitaminer och mineraler. På Livsmedelsdata finns detaljerade uppgifter om näringsinnehåll och andra egenskaper hos kött från hjort.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 230 | Energi |
Energi (kj) | 964 | |
Protein (g) | 17 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 17.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1.4 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.5 | |
Fosfor (mg) | 120 | |
Selen (µg) | 3.6 | |
Zink (mg) | 3.2 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 2.1 | |
Jod (µg) | 3.7 | |
Kalium (mg) | 210 | |
Natrium (mg) | 880 | |
Salt, NaCl (g) | 2.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 116.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.19 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.42 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.2 | |
Vitamin K (µg) | 17.9 | |
Retinol (µg) | 112 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 51 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 3.58 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 8.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.7 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 59.9 | |
Vatten (g) | 62.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket