Kött

Korv hjort rå

Kött från hjort är ett magert och mörkt kött som härstammar från vilda djur. Det är ett populärt livsmedel som ofta används för att tillaga soppor, grytor och färsrätter. Eftersom det är ett magert kött är det lågt i kalorier och fett, men ändå rikt på näringsämnen som vitaminer och mineraler. På Livsmedelsdata finns detaljerade uppgifter om näringsinnehåll och andra egenskaper hos kött från hjort.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)230Energi
Energi (kj)964
Protein (g)17Makronutrienter
Fett totalt (g)17.6
Kolhydrater, tillg. (g)1.4
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)2.5
Fosfor (mg)120
Selen (µg)3.6
Zink (mg)3.2
Magnesium (mg)16
Folat (µg)2.1
Jod (µg)3.7
Kalium (mg)210
Natrium (mg)880
Salt, NaCl (g)2.2
Vitamin A (RE/µg)116.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)1.42
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)17.9
Retinol (µg)112
Betakaroten/β-Karoten (µg)51
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)3.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.7
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)8.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)4.3
Stearinsyra C18:0 (g)2.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)6.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.9
Vatten (g)62.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen