Kött

Lamm färs rå fett 20%

Lammfärs är ett rått kött som innehåller ca 20 % fett. Det är en köttprodukt som har högt proteininnehåll och är rik på viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Lammfärs är ett bra val för många olika typer av matlagning, från köttbullar till grytor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)247Energi
Energi (kj)1033
Protein (g)17.4Makronutrienter
Fett totalt (g)19.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)150
Selen (µg)8.6
Zink (mg)3.7
Magnesium (mg)18
Folat (µg)1.1
Jod (µg)5.5
Kalium (mg)250
Natrium (mg)82
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)24.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)1.56
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)24.5
Retinol (µg)24.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)4.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.8
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3.9
Stearinsyra C18:0 (g)3.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)6.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)69.7
Vatten (g)61.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen