Kött

Lamm färs stekt m. salt

Lammfärs är en köttprodukt som är utmärkt som bas i många maträtter. När den steks med salt får den en fyllig smak och textur som är unik. Det innebär att det går att laga rätter som både är lätta att tillaga och smakrika. På Livsmedelsdata finns detaljerad information om näringsämnen som är inblandade i denna köttprodukt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)289Energi
Energi (kj)1208
Protein (g)21.1Makronutrienter
Fett totalt (g)22.68
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)182
Selen (µg)10.4
Zink (mg)4.5
Magnesium (mg)22
Folat (µg)1.1
Jod (µg)52.7
Kalium (mg)212
Natrium (mg)464
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)30.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)1.42
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)30.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)5.65
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.45
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)10.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)4.5
Stearinsyra C18:0 (g)4.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)7.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)80.2
Vatten (g)53.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen