Kött
Lamm färs stekt m. salt
Lammfärs är en köttprodukt som är utmärkt som bas i många maträtter. När den steks med salt får den en fyllig smak och textur som är unik. Det innebär att det går att laga rätter som både är lätta att tillaga och smakrika. På Livsmedelsdata finns detaljerad information om näringsämnen som är inblandade i denna köttprodukt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 289 | Energi |
Energi (kj) | 1208 | |
Protein (g) | 21.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 22.68 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 16 | Mineraler |
Järn (mg) | 2 | |
Fosfor (mg) | 182 | |
Selen (µg) | 10.4 | |
Zink (mg) | 4.5 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 1.1 | |
Jod (µg) | 52.7 | |
Kalium (mg) | 212 | |
Natrium (mg) | 464 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 30.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.42 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 30.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 5.65 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.45 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.7 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 4.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 8.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 7.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 80.2 | |
Vatten (g) | 53.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket