Kött

Lamm rygg el. hals rå

Lamm är en delikat råvara som är populär i många delar av världen. Det finns ett antal olika delar som kan ätas rått eller som kan tillagas. Att äta lamm rå innebär att man äter en del som ofta används till tillagning, men som även kan ätas rått. Man kan äta både lammrygg och lammhals rå, båda är näringsrika och goda. På Livsmedelsdata.se finns mer information om lamm rå och vilka näringsämnen som finns i.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)177Energi
Energi (kj)740
Protein (g)17.6Makronutrienter
Fett totalt (g)11.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)173
Selen (µg)1.4
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)17
Folat (µg)5
Jod (µg)4.6
Kalium (mg)220
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)53.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)1.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)53
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)4.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.53
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)78
Vatten (g)69.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)32
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen