Kött
Lamm rygg el. hals rå
Lamm är en delikat råvara som är populär i många delar av världen. Det finns ett antal olika delar som kan ätas rått eller som kan tillagas. Att äta lamm rå innebär att man äter en del som ofta används till tillagning, men som även kan ätas rått. Man kan äta både lammrygg och lammhals rå, båda är näringsrika och goda. På Livsmedelsdata.se finns mer information om lamm rå och vilka näringsämnen som finns i.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 177 | Energi |
Energi (kj) | 740 | |
Protein (g) | 17.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.9 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 173 | |
Selen (µg) | 1.4 | |
Zink (mg) | 3.4 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 4.6 | |
Kalium (mg) | 220 | |
Natrium (mg) | 66 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 53.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.2 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 53 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 7 | |
Tiamin (mg) | 0.18 | |
Riboflavin (mg) | 0.3 | |
Niacin (mg) | 4.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.53 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.2 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 78 | |
Vatten (g) | 69.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 32 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket