Kött

Lamm stek rå

Lammstek är ett livsmedel som är ett mycket populärt köttval i Sverige. Köttet är härligt mört och har en karaktäristisk smak. Det är förstås viktigt att köttet är rått när det tillagas. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen, energi och kostfibrer som finns i lammstek.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)112Energi
Energi (kj)466
Protein (g)20.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)220
Selen (µg)9.6
Zink (mg)3.5
Magnesium (mg)27
Folat (µg)1
Jod (µg)4.6
Kalium (mg)350
Natrium (mg)68
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.34
Vitamin B12 (µg)1.57
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)5.3
Retinol (µg)3.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.28
Niacin (mg)7.31
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61.9
Vatten (g)74.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)26
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen