Kött

Lamm tunnbringa rå

Lamm är en köttdel som används flitigt inom svensk matlagning. Tunnbringa är en del av lamm som har låg fetthalt och är en lättlagad och smakrik köttbit. Råa lammtunnbringor är ett livsmedel som innehåller en rad näringsämnen som bidrar till en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)184Energi
Energi (kj)769
Protein (g)17.8Makronutrienter
Fett totalt (g)12.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)166
Selen (µg)1.4
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)17
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)220
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)53.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)1.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)53
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)4.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.56
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.8
Stearinsyra C18:0 (g)2.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.2
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)78
Vatten (g)68.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)29
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen