Kött

Nöt bog el. märgpipa rå

Nötbogar och märgpipor är ett livsmedel som består av en samling nötkött som kommer från olika delar av kroppen på en kalv. Det är ett magert och fettrikt kött och är ett utmärkt alternativ om man vill äta livsmedel som håller sig i de lägre fett- och kolesterolnivåerna. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/noet-bog-el-maergpipa-raa/ kan man få veta mer om näringsämnen som finns i nötbog el. märgpipa rå.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)118Energi
Energi (kj)494
Protein (g)21Makronutrienter
Fett totalt (g)3.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)2.3
Fosfor (mg)182
Selen (µg)8
Zink (mg)4.9
Magnesium (mg)23
Folat (µg)12
Jod (µg)1
Kalium (mg)329
Natrium (mg)69
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.58
Vitamin B12 (µg)1.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.6
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)8
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.31
Niacin (mg)4.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.05
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)53
Vatten (g)74.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)25
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen