Kött
Nöt clubstek biff rå m. ben
En biff som görs av nötkött är en maträtt som ofta anses vara både smakrik och näringsrik. Det är en kötträtt som är känd för att vara mättande och för att den innehåller höga nivåer av proteiner och andra näringsämnen. Biffen är oftast rå med ben.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 162 | Energi |
Energi (kj) | 679 | |
Protein (g) | 19.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.3 | |
Fosfor (mg) | 162 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 5.4 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 303 | |
Natrium (mg) | 54 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 6.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.48 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.4 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 10 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.19 | |
Niacin (mg) | 5.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.51 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 54 | |
Vatten (g) | 70 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 25 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket