Kött
Nöt entrecôte rå
Entrecôte är en del av nötköttet som utgörs av en muskel som ligger mellan skulderbladet och ryggraden. Det är en av de mest smakrika och möra bitarna som är mycket eftertraktad. När det serveras rått har det en mild och nötig smak, som är perfekt för att skapa en rik och mångsidig rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 142 | Energi |
Energi (kj) | 594 | |
Protein (g) | 21.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.1 | |
Fosfor (mg) | 185 | |
Selen (µg) | 5.9 | |
Zink (mg) | 4.1 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 5.6 | |
Jod (µg) | 2.5 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 66 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 8.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.37 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.69 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.07 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 3.3 | |
Retinol (µg) | 6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 26 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 6.03 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 52.4 | |
Vatten (g) | 71.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 10 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket