Kött

Nöt entrecôte rå

Entrecôte är en del av nötköttet som utgörs av en muskel som ligger mellan skulderbladet och ryggraden. Det är en av de mest smakrika och möra bitarna som är mycket eftertraktad. När det serveras rått har det en mild och nötig smak, som är perfekt för att skapa en rik och mångsidig rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)142Energi
Energi (kj)594
Protein (g)21.7Makronutrienter
Fett totalt (g)6.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)185
Selen (µg)5.9
Zink (mg)4.1
Magnesium (mg)22
Folat (µg)5.6
Jod (µg)2.5
Kalium (mg)320
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)8.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.37
Vitamin B12 (µg)0.69
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)3.3
Retinol (µg)6
Betakaroten/β-Karoten (µg)26
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)6.03
Niacinekvivalenter (NE/mg)10
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.5
Stearinsyra C18:0 (g)1.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)52.4
Vatten (g)71.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen