Kött

Nöt färs rå fett 15%

Nötfärs är ett livsmedel som består av malda nötkött som kan användas för att tillaga maträtter. Nötfärs innehåller 15% fett, vilket är högt relativt andra livsmedel och kan påverka mängden fett i maten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)211Energi
Energi (kj)884
Protein (g)19.4Makronutrienter
Fett totalt (g)15
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)160
Selen (µg)5.3
Zink (mg)4.9
Magnesium (mg)20
Folat (µg)3.3
Jod (µg)2.7
Kalium (mg)280
Natrium (mg)83
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)12.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)1.57
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.15
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)8.2
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)28
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)4.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.5
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)5.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61.7
Vatten (g)66.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen