Kött

Nöt färs stekt m. salt fett 10%

Nötfärs är en populär ingrediens som används i många olika maträtter. Den innehåller en del näringsämnen som är viktiga för kroppens funktion. Den stekta versionen innehåller också salt och fett, vilket kan påverka näringsinnehållet. Här kan du läsa om de näringsämnen som finns i nötfärs stekt med salt och fett 10%.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)225Energi
Energi (kj)944
Protein (g)25.1Makronutrienter
Fett totalt (g)13.98
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)2.5
Fosfor (mg)202
Selen (µg)6.8
Zink (mg)6.2
Magnesium (mg)25
Folat (µg)3.5
Jod (µg)50.9
Kalium (mg)243
Natrium (mg)482
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)15.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)1.42
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)35
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)5.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.96
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)73.8
Vatten (g)59.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen