Kött
Nöt färs stekt m. salt fett 10%
Nötfärs är en populär ingrediens som används i många olika maträtter. Den innehåller en del näringsämnen som är viktiga för kroppens funktion. Den stekta versionen innehåller också salt och fett, vilket kan påverka näringsinnehållet. Här kan du läsa om de näringsämnen som finns i nötfärs stekt med salt och fett 10%.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 225 | Energi |
Energi (kj) | 944 | |
Protein (g) | 25.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 13.98 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.5 | |
Fosfor (mg) | 202 | |
Selen (µg) | 6.8 | |
Zink (mg) | 6.2 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 3.5 | |
Jod (µg) | 50.9 | |
Kalium (mg) | 243 | |
Natrium (mg) | 482 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 15.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.42 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.09 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 12.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 35 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.19 | |
Niacin (mg) | 5.43 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.96 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 6.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 73.8 | |
Vatten (g) | 59.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket