Kött
Nöt flankstek rå
Flankstek är ett livsmedel som är rikt på proteiner och som är en populär köttdel inom västerländsk mat. Flankstek är en del av mager kött som är lämplig för stekning. Den är relativt mager, men kan även variera i fettinnehåll beroende på hur den tillagas. Flankstek är en del av rygg- och skulderpartiet hos ett djur och kan vara en god och näringsrik tillagning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 134 | Energi |
Energi (kj) | 563 | |
Protein (g) | 22 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 6 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.2 | |
Fosfor (mg) | 189 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 3.8 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 333 | |
Natrium (mg) | 58 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 5.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.5 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.4 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 5.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 8 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.26 | |
Niacin (mg) | 5.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.73 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 52 | |
Vatten (g) | 71.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket