Kött

Nöt högrev kokt m. salt

Högrev är ett kött som härstammar från nöt, som kokats med salt. Det är ett mångsidigt livsmedel som innehåller en hel del näringsämnen. På Livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsämnesinnehållet i högrev kokt m. salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)184Energi
Energi (kj)768
Protein (g)26.1Makronutrienter
Fett totalt (g)8.76
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)3.3
Fosfor (mg)210
Selen (µg)7.7
Zink (mg)8.9
Magnesium (mg)25
Folat (µg)4.4
Jod (µg)26.7
Kalium (mg)225
Natrium (mg)274
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)12.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.95
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.07
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)8.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)43
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)5.71
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.53
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)76.4
Vatten (g)63.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)12.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen