Kött
Nöt innanlår rå
Nöt är en näringsrik köttkälla som är ett mångsidigt livsmedel. Det finns olika typer av nötkött som kan tillagas på olika sätt. Det kan innehålla en mängd näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. Det är viktigt att man är medveten om vilka näringsämnen som finns i nötkött och hur det påverkar ens kost. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/noet-innanlaar-raa/ kan man läsa mer om näringsämnena som finns i nötkött som nöt innanlår rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 114 | Energi |
Energi (kj) | 478 | |
Protein (g) | 23.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.9 | |
Fosfor (mg) | 200 | |
Selen (µg) | 9.5 | |
Zink (mg) | 4.2 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 4.1 | |
Jod (µg) | 2.6 | |
Kalium (mg) | 350 | |
Natrium (mg) | 55 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 4.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.45 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.02 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 2.6 | |
Retinol (µg) | 2.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 21 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.2 | |
Niacin (mg) | 5.88 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 59.6 | |
Vatten (g) | 72.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket