Kött

Nöt innanlår rå

Nöt är en näringsrik köttkälla som är ett mångsidigt livsmedel. Det finns olika typer av nötkött som kan tillagas på olika sätt. Det kan innehålla en mängd näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. Det är viktigt att man är medveten om vilka näringsämnen som finns i nötkött och hur det påverkar ens kost. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/noet-innanlaar-raa/ kan man läsa mer om näringsämnena som finns i nötkött som nöt innanlår rå.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)114Energi
Energi (kj)478
Protein (g)23.8Makronutrienter
Fett totalt (g)1.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)2.9
Fosfor (mg)200
Selen (µg)9.5
Zink (mg)4.2
Magnesium (mg)24
Folat (µg)4.1
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)350
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)4.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.45
Vitamin B12 (µg)1.02
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)2.6
Retinol (µg)2.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)21
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)5.88
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.6
Vatten (g)72.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen