Kött

Nöt kött konserv.

Köttkonserver av nötkött är en typ av livsmedel som innehåller en hög halt av protein. Det är ett smakrikt och mättande livsmedel som kan vara en del av en hälsosam och balanserad kost. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om de näringsämnen som finns i köttkonserver av nötkött och hur de kan bidra till en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)218Energi
Energi (kj)914
Protein (g)27Makronutrienter
Fett totalt (g)12.1
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)2.3
Fosfor (mg)120
Selen (µg)5
Zink (mg)3.7
Magnesium (mg)15
Folat (µg)2
Jod (µg)25.8
Kalium (mg)140
Natrium (mg)950
Salt, NaCl (g)2.4
Vitamin A (RE/µg)13.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.36
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12
Betakaroten/β-Karoten (µg)23
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.23
Niacin (mg)2.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.45
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)2.9
Stearinsyra C18:0 (g)2.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)85
Vatten (g)58
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen