Kött
Nöt oxbringa rå
Nöt oxbringa är ett livsmedel som har höga näringsinnehåll. Det är ett kött som är rikt på protein, vitaminer och mineraler, och det är också ett bra alternativ för att få i sig järn och zink. Det kan ätas som en separat rätt eller som en del av en måltid. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsinnehållet i nöt oxbringa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 205 | Energi |
Energi (kj) | 858 | |
Protein (g) | 17.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.1 | |
Fosfor (mg) | 170 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 4.4 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 260 | |
Natrium (mg) | 71 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 22 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.39 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.4 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 19 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 36 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.17 | |
Niacin (mg) | 4.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 62 | |
Vatten (g) | 66.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 15 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket