Kött

Nöt oxbringa rimmad kokt u. salt

Oxbringa är ett nötkött som har rimmats, kokats och saltats. Det är ett välsmakande och mörkt kött som är rikt på näringsämnen som protein, järn, zink och B-vitaminer. Oxbringa är en populär ingrediens i många maträtter och passar både till lunch och middag. På Livsmedelsdata kan du ta del av näringsinnehållet i oxbringa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)252Energi
Energi (kj)1055
Protein (g)21.6Makronutrienter
Fett totalt (g)18.57
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)2.6
Fosfor (mg)209
Selen (µg)11.1
Zink (mg)5.4
Magnesium (mg)22
Folat (µg)9.6
Jod (µg)3.2
Kalium (mg)192
Natrium (mg)1599
Salt, NaCl (g)4
Vitamin A (RE/µg)25.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.21
Vitamin B12 (µg)0.68
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.98
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)23.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)27
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)5.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.14
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)4.5
Stearinsyra C18:0 (g)3.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)6.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)76.3
Vatten (g)53.6
Alkohol (g)0
Aska (g)6.1
Avfall (skal, etc)(%)45.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen