Kött

Nöt oxbringa rimmad rå

Nöt oxbringa är ett livsmedel som ofta används i matlagning. Det är ett magert kött som har rimmats och är rått. Det är ett utmärkt käll till protein som är lätt att tillaga. Det innehåller även andra viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och fettsyror som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)205Energi
Energi (kj)858
Protein (g)17.6Makronutrienter
Fett totalt (g)15.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)170
Selen (µg)9
Zink (mg)4.4
Magnesium (mg)18
Folat (µg)12
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)260
Natrium (mg)1300
Salt, NaCl (g)3.2
Vitamin A (RE/µg)20.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)1.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)19
Betakaroten/β-Karoten (µg)22
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)4.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.43
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.6
Stearinsyra C18:0 (g)2.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)5.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)62
Vatten (g)62.3
Alkohol (g)0
Aska (g)5
Avfall (skal, etc)(%)37
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen