Kött
Nöt oxbringa rimmad rå
Nöt oxbringa är ett livsmedel som ofta används i matlagning. Det är ett magert kött som har rimmats och är rått. Det är ett utmärkt käll till protein som är lätt att tillaga. Det innehåller även andra viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och fettsyror som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 205 | Energi |
Energi (kj) | 858 | |
Protein (g) | 17.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.1 | |
Fosfor (mg) | 170 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 4.4 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 2.6 | |
Kalium (mg) | 260 | |
Natrium (mg) | 1300 | |
Salt, NaCl (g) | 3.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 20.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.31 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.1 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 19 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 22 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 4.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 62 | |
Vatten (g) | 62.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 37 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket