Kött
Nöt oxfilé rå
Oxfilé är ett magert och mört kött som härstammar från oxen. Det är ett populärt val för att tillaga på olika sätt, eftersom det är lätt att tillaga och har en god smak. Rå oxfilé är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen, där man kan till exempel hitta höga halter energi, protein, vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 124 | Energi |
Energi (kj) | 520 | |
Protein (g) | 21.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.3 | |
Fosfor (mg) | 210 | |
Selen (µg) | 6.5 | |
Zink (mg) | 2.6 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 3.7 | |
Kalium (mg) | 350 | |
Natrium (mg) | 70 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 8.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.41 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.48 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 2.4 | |
Retinol (µg) | 4.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 41 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.21 | |
Niacin (mg) | 6.79 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 56.8 | |
Vatten (g) | 73.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket