Kött

Nöt oxfilé rå

Oxfilé är ett magert och mört kött som härstammar från oxen. Det är ett populärt val för att tillaga på olika sätt, eftersom det är lätt att tillaga och har en god smak. Rå oxfilé är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen, där man kan till exempel hitta höga halter energi, protein, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)124Energi
Energi (kj)520
Protein (g)21.7Makronutrienter
Fett totalt (g)4.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)2.3
Fosfor (mg)210
Selen (µg)6.5
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)25
Folat (µg)5
Jod (µg)3.7
Kalium (mg)350
Natrium (mg)70
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)8.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.41
Vitamin B12 (µg)1.48
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)2.4
Retinol (µg)4.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)41
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)6.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.8
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)56.8
Vatten (g)73.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen