Kött

Nöt oxsvans rå fett bortskuret

Oxsvansen är ett långsamt tillagat livsmedel som är rikt på näringsämnen. Den är ett bra alternativ för den som föredrar magert kött. När fettet skurets bort blir oxsvansen ännu magrare och rikare på näringsämnen som protein, zink, järn och kalcium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)171Energi
Energi (kj)714
Protein (g)20Makronutrienter
Fett totalt (g)10.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)2.7
Fosfor (mg)160
Selen (µg)9
Zink (mg)5.6
Magnesium (mg)20
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)270
Natrium (mg)110
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)11.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)19
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.29
Niacin (mg)4.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.17
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)2.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70
Vatten (g)68.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)62
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen