Kött
Nöt oxsvans rå fett bortskuret
Oxsvansen är ett långsamt tillagat livsmedel som är rikt på näringsämnen. Den är ett bra alternativ för den som föredrar magert kött. När fettet skurets bort blir oxsvansen ännu magrare och rikare på näringsämnen som protein, zink, järn och kalcium.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 171 | Energi |
Energi (kj) | 714 | |
Protein (g) | 20 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 10.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.7 | |
Fosfor (mg) | 160 | |
Selen (µg) | 9 | |
Zink (mg) | 5.6 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 270 | |
Natrium (mg) | 110 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.27 | |
Vitamin B12 (µg) | 3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 19 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.29 | |
Niacin (mg) | 4.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 70 | |
Vatten (g) | 68.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 62 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket