Kött

Nöt rostbiff tillagad ugnsrostad u. salt

Nötrostbiff är en kötträtt som innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för oss människor. Ugnsrostning med salt är en vanlig tillagningsteknik som främjar smaker och bevarar näringsämnen. Genom att läsa mer här kan du få veta hur mängden näringsämnen varierar beroende på hur den tillagas.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)124Energi
Energi (kj)519
Protein (g)24Makronutrienter
Fett totalt (g)3
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)3
Fosfor (mg)210
Selen (µg)2
Zink (mg)5.7
Magnesium (mg)24
Folat (µg)9
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)67
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.33
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.5
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.35
Niacin (mg)6.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)91
Vatten (g)71.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen