Kött
Nöt rostbiff tillagad ugnsrostad u. salt
Nötrostbiff är en kötträtt som innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för oss människor. Ugnsrostning med salt är en vanlig tillagningsteknik som främjar smaker och bevarar näringsämnen. Genom att läsa mer här kan du få veta hur mängden näringsämnen varierar beroende på hur den tillagas.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 124 | Energi |
Energi (kj) | 519 | |
Protein (g) | 24 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 3 | |
Fosfor (mg) | 210 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 5.7 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 370 | |
Natrium (mg) | 67 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.33 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 6 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.35 | |
Niacin (mg) | 6.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 91 | |
Vatten (g) | 71.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket