Kött

Nöt ryggbiff stekt

En stekt ryggbiff är ett nyttigt livsmedel som innehåller en rad näringsämnen. Det är ett kött som huvudsakligen består av proteiner och fett, men det innehåller också en rad vitaminer och mineraler som är viktiga för din hälsa. På livsmedelsdatas hemsida kan du läsa mer om de olika näringsämnena som finns i en stekt ryggbiff.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)144Energi
Energi (kj)599
Protein (g)25.5Makronutrienter
Fett totalt (g)4.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)2.6
Fosfor (mg)221
Selen (µg)10.5
Zink (mg)4.4
Magnesium (mg)26
Folat (µg)11.9
Jod (µg)18.7
Kalium (mg)272
Natrium (mg)191
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)6.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.28
Vitamin B12 (µg)1.23
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.47
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.24
Niacin (mg)6.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.33
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60.7
Vatten (g)68.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen