Kött

Nöt stek stekt u. sky frysvara

Nötstek är ett livsmedel som tillhör köttgruppen. Den är stekt och upphåller sig i frysen. Den är rik på näringsämnen som protein, järn, zink, fosfor och kalium. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/noet-stek-stekt-u-sky-frysvara/ kan man läsa mer om näringsämnen som finns i nötstek och få tips om hur man kan använda den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)135Energi
Energi (kj)567
Protein (g)25.5Makronutrienter
Fett totalt (g)3.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)3.5
Fosfor (mg)220
Selen (µg)4
Zink (mg)6.3
Magnesium (mg)24
Folat (µg)10
Jod (µg)0
Kalium (mg)365
Natrium (mg)475
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)4.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.7
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)6.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.78
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)91
Vatten (g)69
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen