Kött
Nöt ytterlår rå
Nöt ytterlår är en typ av livsmedel som kan vara ett bra komplement till kosten. Det är ett magert och kött som är rikt på protein och andra näringsämnen. Det innehåller även en hög andel omega-3-fettsyror som gynnar hälsan. Nöt ytterlår rå har ett lågt GI-värde, vilket betyder att det inte påverkar blodsockret lika mycket som många andra livsmedel. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/noet-ytterlaar-raa/ kan man få mer information om näringsämnen i nöt ytterlår rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 111 | Energi |
Energi (kj) | 466 | |
Protein (g) | 21.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 6 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.4 | |
Fosfor (mg) | 191 | |
Selen (µg) | 8 | |
Zink (mg) | 4.2 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 331 | |
Natrium (mg) | 57 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.5 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.4 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 6 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 6.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.21 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 52 | |
Vatten (g) | 74.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket