Kött

Rådjur bog rå

Rådjur är ett vilt som är en populär ingrediens i matlagning. Det är ett högkvalitativt protein som är rikt på flera viktiga näringsämnen. På Livsmedelsdata kan du ta reda på mer om näringsämnen som finns i rådjur och lära dig hur det kan användas för att tillaga en näringsrik måltid.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)465
Protein (g)24.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.4
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)2.3
Fosfor (mg)220
Selen (µg)9.1
Zink (mg)3.1
Magnesium (mg)27
Folat (µg)1.7
Jod (µg)1.9
Kalium (mg)350
Natrium (mg)73
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)3.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.46
Vitamin B12 (µg)1.61
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)3
Retinol (µg)3.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.46
Niacin (mg)5.93
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.4
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.6
Vatten (g)73.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen