Kött

Ren kött kallrökt rå

Kött som är råkallrökt innehåller såväl näringsämnen som smak och doft. Det är ett av de många sätten man kan tillaga kött för att få ut det bästa av smak och näring. Denna köttform är känd för att ha en låg fetthalt och ett högt proteininnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)132Energi
Energi (kj)554
Protein (g)26.2Makronutrienter
Fett totalt (g)2.7
Kolhydrater, tillg. (g)0.5
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)4.7
Fosfor (mg)270
Selen (µg)24.2
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)30
Folat (µg)1.4
Jod (µg)6
Kalium (mg)400
Natrium (mg)1100
Salt, NaCl (g)2.8
Vitamin A (RE/µg)3.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.55
Vitamin B12 (µg)2.81
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.42
Riboflavin (mg)0.98
Niacin (mg)10.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)81.2
Vatten (g)66.9
Alkohol (g)0
Aska (g)3.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen